2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Kokius tepalus geriausia pilti į savo automobilio variklį?

Kalbant apie problemas, susijusias su automobiliais, dažnai nutinka netikėtų atvejų, kuomet visai ne laiku pasibaigia tepalai arba sugenda tokia automobilio vieta, kuri atrodė visiškai sveika. Ką daryti tokiu atveju? Jeigu turite pakankamai gerų autoservisų kontaktų, tuomet galite ten kreiptis iš karto, kad jūsų automobiliui būtų atlikta auto diagnostika. Tai tikrai svarbi paslauga, kadangi ji tiksliai parodo kas yra ne taip su jūsų automobiliu. O jeigu ir nėra jokių rimtų gedimų, vis tiek rekomenduojama karts nuo karto kreiptis į autoservisą, kuris galėtų atlikti auto diagnostiką, kadangi taip jūs apsidraudžiate nuo nemalonių atvejų ir išsaugote savo automobilį visiškai saugų.
Auto diagnostika padės jums nuspręsti, ar tikrai įvyko kažkoks rimtesnis gedimas, o galbūt jūsų mašinai reikalingas tiesiog tepalų keitimas? Tai tikrai gana svarbus dalykas, tad neverta tepalų keitimo atidėti paskutinėms minutėms. Juk kartais būna ir taip, kad užsimirštate, o tuomet jau galite sulaukti bėdos – jeigu automobilio alyva yra beveik tuščia, gali pradėti gadintis variklis. Tą patį galima pasakyti ir apie kitas automobilio mechanines dalis, kurios reikalauja tepalų keitimo.
Kalbant apie tai, kaip tepalų keitimas įtakoja variklį, tai būtina pabrėžti tai, jog sintetiniai variklio tepalai leis jums pasidžiaugti varikliu šiek tiek ilgiau. Su tokiais tepalais galite pravažiuoti maždaug penkiolika tūkstančių kilometrų, tad tai tikrai nemažai. O jeigu pilate paprastus tepalus į variklį, tuomet jo turėtų užtekti maždaug dešimčiai tūkstančių kilometrų. Taigi, galima sakyti, kad sintetinis tepalų keitimas yra labiau ilgalaikis, tačiau tai nebūtinai reiškia, kad jis geriau tinka jūsų automobiliui. Čia jau prasideda dalykai, kurie priklauso nuo konkrečios mašinos, konkrečios markės. Jeigu jūsų automobilio variklis nelabai palaiko paprastų tepalų keitimą į sintetinių tepalų keitimą, tuomet geriau ir nerizikuoti – važinėkite su paprastais tepalais, nes visgi skirtumas tai nėra didelis. Tepalų keitimas yra viena iš paprasčiausių autoserviso paslaugų, tad, aišku, labai daug nekainuos, tačiau net ir šiai paslaugai reikalinga tikro specialisto ranka.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą